Wicca ünnepek és szertartások

  1. Samhain – október 31. –  Első fagy, Ősök Ünnepe, Halottak napja – Kelta új év
  2. Yule – december 21. – Téli napforduló, nyugalom, befejezés elengedés időszaka, a fény születése
  3. Imbolc – február 2. – Föld ébredése, hóolvadás, a tűz feléledés, Brighid ünnepe
  4. Ostara – március 21. – Tavaszi napéjegyenlőség, fák fesztiválja, virágok és Eostre germán termékenység istennő ünnepe.
  5. Beltaine – május 1. – Fényes tűz, első galagonyavirág, föld kizöldülése, Zöld ember
  6. Litha – június 21. – nyári napforduló – tűz kiáradásának tetőpontja
  7. Lughnasadh – augusztus 1. – első gabonakéve learatása, áldás, betakarítás ünnepe, tisztelet a bőség szellemének
  8. Modron – szeptember 21. – Őszi napéjegyenlőség, szüret, haldokló Napisten utazásának időpontja.

Ahogy fent, úgy lent, ahogy kicsiben úgy nagyban, ez az analógiák törvénye! Ahogy mindennap van reggel, amikor felkel a nap, dél, amikor kiteljesedik, majd elkezd csökkenni, hogy estére átadja a helyét a sötétségnek, hogy másnap kezdődjön minden előlről, úgy az ember életében is van fiatalkor, – amikor növünk -, csúcspont, az életünk “delelője, – amikor kiteljesedünk -, aztán elkezdődik az időskor, amikor fizikális testünk elkezd fogyni, mert ez mindennek a rendje.

Ugyanígy van ez az évvel is, ahol az évszakok ugyanennek a törvénynek engedelmeskedve követik egymást.­

Az év kerekét szokták nyolcküllős keréknek is hívni. Minden hagyománynak megvannak a saját megfelelői, de mivel csillagászati eseményekhez kötődnek ezért időpontjuk a hagyományoktól függetlenül megegyezik. Ide tartoznak a napfordulók, napéjegyenlőségek és egyéb néphagyományban ismeretes ünnepek. Általában nyolc ilyen ünnepet szoktunk megkülönböztetni, ezért is hívjuk az év kerekét nyolcküllős keréknek. Ahogy forog az idő kereke, úgy kerül sorra egy-egy újabb ünnep, amit meg kell élnünk, tapasztalnunk, hogy öszhangban legyünk az Anya-Természettel.

A Wicca hagyomány a természet szeretetében gyökerezik, ezért ezek az ünnepek különős jelentőségűek, és alapját képezik a Wicca szertartásoknak. Nyolc Sabbath-ként is szokták még említeni őket.