Tűz

Általános információk. Bolygója a Mars, Iránya: Dél, Színe: piros, ibolya a növekedés időszakát jelenti a hozzá rendelhető szerv maga a hormonrendszer , a vér, és a vérerek vékonybelek szívburok.

a Tűz a nyári évszak, a kiterjedés a legmelegebb és a legtüzesebb időszak. A meleg forrása létrehozó és átalakító energiák uralják ezt az elemet. A tűz pozitív eleme aga az alkotás, a tervek és elképzelések szárnyalása. A Tűzjegyű embereket az intuíció és a lelkesedés fűti, mindig maximálisan teljesítenek, és ugyanezt el is várják másoktól. A kiegyensúlyozott tűz elem eredménye a magasrendű kötelezettségvállalás, hosszútávú párválasztás, letelepedés, a boldogság a munkában és sorsa beteljesítésében. A tűz elemű emberek sportos alakúak forróvérűek állandóan tevékenykedőek, gyors gondolkodásúak. Szenvedélyesek de ha nincs megfelelő környezet és táplálék a számukra ide-oda kapnak nem lesz alapjuk ötleteik megvalósításához és szenvedélyük másfelé sajnos tévútra viheti őket. Túl sok Víz elemmel a létezés és energia ha maguk választják ki céljukat minden befolyásolás nélkül, azt biztosan véghez is viszik mégpedig igen nagy sikerrel. Ha természetünkben eluralkodik a Tűz elem lobbanékonyak és idegesek leszünk, impulzív módon reagálunk még a legkisebb behatásra is. Gyakori hogy a Tűz túltengésénél kipattant viták során a hangos szavak az erőteljes negatív gesztusok kiabálás és nem a józan ész kerül előtérbe.

A Tűz többlettel rendelkező embereknél mindig megfigyelhető hogy hiányzik a nyugalom, izgatottak gyorsak, instabilak az emberek és a pillanatok. Ebből fakadóan ha túl gyorsak vagyunk sok a gyors mozgás az életünkből is hiányzik a stabilitás. kellemetlennek érezhetjük a csöndet és a nyugalmat akár alvászavarok is jelentkezhetnek ha túl sok az éjszaka is felmerülő gondolat. Ez az elem ha tökéletesre szeretné vinni terveit akkor Föld elemre van szüksége. Táptalajra hogy megvethesse lángoló ötleteit. A túl sok Föld kiolthatja a Tűz lelkesedését és energiáit. A Tűz elemet ha lemerült és energiára van szüksége akkor a Fa elem tudja táplálni. Amikor valakiben kevés a Tűz hiányzik a vitalitás és az inpirációit. Nem talál semmi megfoghatót vidámat a munkában nem képes lelkesedni semmiért nem dobja fel a világon semmi úgy gondolja és úgy is érzi hogy élete a megszokott mókuskerék unalom körforgás. Ilyenkor egy automata állapotban van nem pozitív és nem negatív rezgések között. Ennek a típusnak hamar fel kell ismernie ezt az állapotot magán hogy ne betegedjen meg.