Tiszteletlenség

Nagyon sok embertől lehet hallani hogy nem tisztelnek minket. Miért is tisztelnének amikor lassan már a mai emberekben a tisztesség egyetlen apró szikráját sem lehet látni. Igaz elcsépelt dolog de nagyon sokan mondogatják hogy a tisztelet ki kell érdemelni, vagy ki kell vívni.

A tisztelet nem kell kivívni vagy kiérdemelni az alapvetően mindenkinek jár vagyis járna!!! Az is nagyon jellemző a mai emberekre, embertársakra, párokra, hogy egy kicsit sem tisztelik egymást. Az jellemző ezen viselkedési formára hogy ez nem kölcsönös hanem mindig valamelyik fél teszi meg. Ezeknek a viselkedési formáknak jelei vannak. Vannak olyan megnyilvánulások melyeknél láthatjuk hogy nem tisztelnek minket.

  1. Írsz egy üzenetet. Látja, hogy elolvasta az akinek címezte de egyel talán nem vagy csak nagyon sokára válaszol. Főleg akkor jelent ez nagy problémát ha ez nem csak egyszer vagy kétszer fordul elő hanem rendszerese hosszabb ideig.
  2. Megbeszéltek gy találkozót amire te készülsz is és mondvacsinált indokkal lemondja. Vagy lemond olyan közös tervet amit elterveztettek fontos lett volna. Látszik hogy neki ez nem olyan fontos.
  3. Nem tiszteli a levél titkot. Kérdés nélkül elolvassa az üzeneteket vagy belenéz a telefonodba.
  4. Szeretne uralkodni rajtad. Mindenben irányítani szeretne és beleszól minden lényeges illetve lényegtelen dolgodba.
  5. Nem kíváncsi rád de még a véleményedre sem. Hiába mondanád neki csak leszólít vagy negatívan reagál rá.