Panasz az emésztőrendszerünkre

Vannak olyan emberek akik nem figyelnek oda kellő képpen az étkezésekre és egy idő múlva rendszeresen jelentkező emésztőrendszeri problémákkal küzdenek. Ezek a problémák eleinte nem komoly tünetek rendszerint nem is fordulnak vele orvoshoz. Később viszont okozhatnak már komolyabb tüneteket. Ebben az esetben viszont érdemes szakemberhez fordulni. Ilyenkor mindig valami olyan van a háttérben amit nagyon fontos kezelni.

Okozhatja vírus vagy baktérium fertőzés.

Okozhatja az is ha nem megfelelően rágjuk meg az ételt, kapkodva eszünk.

Kiváltó ok lehet az is ha mindig stresszes állapotban vagyunk.

Nagyon sok cigarettát szívunk vagy túlzottan fogyasztunk alkoholt.

hajlamosak vagyunk arra is hogy túlzottan zsíros vagy fűszeres ételeket fogyasztunk ami leggyakrabban okozza az emésztőrendszeri problémákat.

A tünetekre mindig oda kell figyelni és ha már fokozódnak akkor mindenképpen keressünk meg szakembert. Nyilván nem kell rögtön minden egyes jelentéktelen tünet miatt orvoshoz fordulni de ha már több kettőnél. Ha betartja azon fontos szabályokat amik miatt ezek a tünetek létre jöhetnek akkor nem lesznek súlyos panaszai. Figyeljünk a rendszeres kézmosásra és az ételek megfelelő elkészítésére. Ne kapkodva együnk. Kerüljük a stresszes helyzetet.