Pajzsmirigy kérdések

A pajzsmirigy betegségek ma már elmondható hogy a nők leggyakoribb megbetegedése. A férfiaknál sokkal ritkábban fordul elő. Arra is rájöttek hogy a pajzsmirigy gyulladása fordul elő a leggyakrabban. Meg kell figyeljük hogy a betegség hátterében milyen lelki okok lehetnek.

A pajzsmirigyünk nagyon fontos szervünk. Egy olyan belső elválasztású mirigy szervünk ami szerepet vállal a sejtek normális működéséért. Sok folyamatért felel olyan mint a energiatermelés, oxigén felhasználása vagy a zavartalan anyagcsere. A pajzsmirigy felel a növekedés zavartalan működéséért is. Ha bármilyen ok miatt zavar van az immunrendszerünkben akkor ez jelentkezik a pajzsmirigy működésében is. Egy nagyon gyenge szervezetben könnyen begyulladhat a pajzsmirigy is. Ha ez a fontos szervünk gyullad akkor kialakulhat egy jódhiány.

Egy kialakult jódhiányban szervezetünk kimerült és fáradt. Végtagjaink zsibbadhatnak és nagyfokú fájdalom jelentkezhet benne. Ezek a tünetek magával hozzák hogy a páciens hangulat romlik mert fájdalmakat nehezen viseli. Ez magával hozhatja azt az érést is hogy mindenki ellen van. Bezárkózik és depresszióssá válik. HA ilyen alapvető és nem olyan jelentős tüneteket veszünk észre magunkon mindenképpen forduljunk orvoshoz mert ennek lehet nagy jelentősége is.