Miért fáj a sarkunk?

Nagyon sokszor előfordul hogy megfájdul a sarkunk. Ennek az a magyarázata hogy amikor járunk a legnagyobb terhet a lábfej illetve még a sarok hordozza. Ha nagyon sokszor van nagy terhelés alatt akkor megsérülhet vagy nagyobb gyulladás alakulhat ki az ízületekben. Ilyenkor egészen kellemetlen a fájdalom. Ha kellőképen figyelünk lábainkra és megpróbáljuk őket tehermentesíteni akkor nagyon sok kellemetlenségtől tudjuk magunkat megóvni. Ilyen pl. a sarokcsont kinövés. Ez a túlzott tehernek kitett sarkokban létrejövő gyulladások miatt alakul ki. Főleg ha nem figyelünk rá kellőképpen és el is hanyagoljuk ezeket a tüneteket.

Az igazán sok terhelésnek kitett lábon az Achilles-ín begyullad. Ha elhanyaguljuk akkor a sarok hátsó részén egy bizonyos sarok sarkantyú alakulhat ki. Ez a lerakódás nagyon kellemetlen tud lenni és még ráadásul fájdalmas is. A fájdalom pedig teljesen korlátozza az egyént. Ha egy kicsit jobban figyelünk a tünetekre akkor ezt a felrakódást meg is előzhetjük vagy teljesen elkerülhetjük. Tehát az első tünetek megjelenésekor forduljunk szakemberhez.

Mi okozhatja a fájdalmat?

Számos ok is okozhatja de felsorolnék belőle néhányat. Okozhatja túlzott terhelés. Nagyobb súlyban lévő embereknél is kialakulhat. Mivel nem bírja a láb a nagy súlyt sokáig cipelni. Nem megfelelő cipő választás. Ne felejtsük azt sem hogy ezek a betegségek kialakulhatnak lelki probléma miatt is.

Fontos hogy figyeljünk magunkra!