Kristályok tisztítása

Tisztítási módszerek -Tedd a követ egy vízsugár alá és tartsd ott még meg nem bizonyosodsz róla, hogy minden szennyeződés és negatív energia eltávolítódott. Ez kb. 10 perc. -A következő tisztítási módszer az ha a köveket 1 éjszakára forrásvízbe teszed. Soha ne használj sós vizet és arra is figyelj, hogy porózus kövek esetében ezek a vizes módszerek nem használhatók, mert a kövek könnyen feloldódhatnak. A tisztítás után soha nem törölgesd őket, hagyd, hogy egy tiszta ruhán maguktól megszáradjanak. -A kövek egy füstölő segítségével szintén megtisztíthatóak, húzd át a köveket a 3-4-szer a füstölő füstjén, a levendulás, a tömjénes vagy a szantál füstölő kifejezetten alkalmas erre a célra. -AZ én kedvenc módszerem az, ha egy gyertyaláng fölött húzod el párszor a követ. Én mindig körbeforgatom a láng felett, ez az egyik legbiztosabb módszer a kövek megtisztítására. A tisztítás közben vizualizáld, hogy a gyertya lángja eléget minden szennyeződést és negatív energiát.

További tisztítási módszerek :

-Egy éjszakára tedd egy barna rizzsel teli tálkába a köveket, másnapra a kövek tökéletesen tiszták lesznek. A rizs csak egyszer használható fel és utána már nem szabad megenni.

-Szintén nagyon jó módszer, ha a köveid mellé beszerzel egy Karneol nevű követ és együtt tárolod őket. A Karneol is tisztíja, de ettől függetlenül mindenképp érdemes egyéb módszerekkel is megtisztítani a köveket.

-A kisebb kristályok tisztíthatóak úgyis, hogy egy éjszakára egy nagyobb kristálytömegre teszed őket.

-A reikibe beavatottak megtisztíthatják köveiket reiki-energia segítségével is, amely mind a tisztításra, mind a feltöltésre kiválóan alkalmas

A tisztítást minden gyógyítás vagy bármilyen használat után el kell végezni! Ha csak díszként használod a követ, akkor is érdemes 1 héten 1-szer megtisztítani őket! Ha pedig ékszerként viseled őket vagy a zsebedben hordod, akkor meg 2-3 naponta tisztítsd meg őket a szennyeződésektől és a bennük felgyülemlett negatív energiáktól.