Kristálygyógyászat

A kristályok évezredek óta tárolják a föld mélyéből és az univerzumból érkező finom energiákat és rezgéseket. Fizikai és energetikai formájuk segítségével képesek elnyelni, raktározni, visszasugározni az energiákat, az ember fizikai és éteri testében pedig növelik az életerőt, segítik az energiaáramlást. A kristályok a test energiáira ható rezgéseik révén hatékony testi, érzelmi és szellemi gyógyításra képesek. A kristálygyógyászok által használt kristályok többsége valamilyen ásvány, a föld kezdeti korszakában kb. mintegy 5 milliárd évvel ezelőtt keletkezett. Ahhoz, hogy egy ásvány a kristály nevet kiérdemelje, az őt alkotó atomoknak szabályos szerkezetbe kell rendeződniük. Ez az elrendeződés szabja meg a kristály tulajdonságait, keménységét és a színét, mintázatát. Törékenynek és mozdulatlannak tűnnek, molekuláris szinten azonban valóságos energiabombák.

A kristályokat gyógyításra mintegy 5.000 éve használják, az első lejegyzett írások Kínából származnak. A kövekkel való gyógyítás ma is használt módját a 12. században fedezték fel, több beszámolót is lejegyeztek sikeres gyógyításokról., de igazából csak a16. századtól jelentett komolyabb jelentőséget a kövek gyógyereje.

a mostanában kezdtél el ismerkedni a kristályok világával, akkor szánj időt a kövekkel való ismerkedésre, ha megkapod őket, játssz velük, legyenek nálad, hogy ráhangolódj a rezgésükre. Figyeld meg, hogy milyen hatással és benyomással vannak rád, próbáld megérezni az energiájukat. Ha ráhangolódsz a kristályokra, akkor azok mindig valamilyen érzést keltenek majd benned, amikor a kezedbe veszed őket. Lehetőség szerint fénytől elzárva egy bársony kendőbe, vagy kis zsákba tárold őket és arra is nagyon figyelj mindig, hogy soha ne tárold együtt a csiszolt és csiszolatlan köveket, mert kárt tehetnek egymásban.

Ha te úgy szeretnéd, akkor lehet őket tárolni díszként a polcon vagy asztalon is, csak akkor majd gyakrabban lesz szükség a kövek megtisztítására, mert magukba szívják mindazt ami a szobában történik és a negatív földsugárzások is jobban hatnak rájuk. Az erős napfénytől lehetőség szerint óvd őket, mert van olyan kő, ami nagyon könnyen kifakul és ezáltal veszít erejéből is. Bánj gondosan és tisztelettel a kristályokkal és akkor nagyon sok örömed lesz bennük és a felőled sugárzó tisztelet elmélyíti kapcsolatotokat.

A kristálygyógyászat nagy felelősséggel jár. Nagyon fontos, hogy felismerd a páciens állapotát és hogy felismerd, hogy tudsz-e rajta megfelelőképpen segíteni. Akkut esetekben először mindig az orvoshoz küld a beteged. Ha az orvos megvizsgálta és felállította a diagnózist, akkor utána természetesen támogathatod a kristályokkal az orvosi munkát. Pl. egy műtét után a sebek gyorsabban gyógyulnak, a beteg hamarabb felépül. A kristálykezelések más módszerekkel is kombinálhatóak. A kristályok energiája áthatol a ruhán, a gipszen, így nem szükséges a beteget levetkőztetni. A kristályok harmonizálnak, fájdalmat csökkentenek, gyógyítanak, beindítják a test öngyógyító folyamatait, blokádokat oldanak, gyógyító energiákat hoznak, csökkentik a stresszt, de a kristályok nem helyettesítik az orvost!