Jövőbe látás

Nagyon sok emberben felmerült az a kérdés hogy mi is az a jövőbe látás.

Bizonyára mindenkivel megesett az hogy megérezte előre mi fog történni vele. Ezek azok az érzések amikor azt érezzük vagy valami megsúgta nekünk… pl ne arra menjünk, vagy ne most induljunk el.

Minden embernek öt érzékszerve van melyek a tapintás, látás, hallás, szaglás és ízlelés. Ezen felül van még egy az úgynevezett hatodik érzék amely az érzékelése túli érzékelés. Ebbe az érzékelések csoportjába tartozik a jövőbelátás, auralátás, telepátia. Ezeket az érzékeléseket nagyon nehéz lenne bizonyítani de sok minden igazolja hogy létezik.

Nem minden ember rendelkezik ilyen képességekkel. Ezeket az érzékeléseket lehet fejleszteni. Ilyen nagyon hatásos fejlesztés a meditáció. Azt viszont fontos tudni hogy ezeket az észleléseket nem a meditáció alatt érezzük hanem jóval utána. Feszült ideges állapotban ezek nem működnek. Az érzékelésekhez mindig nyugodt lelkiállapot szükséges. Ilyenkor sokkal fogékonyabbak vagyunk az érzékelésre illetve észlelésre.

Az is bizonyított hogy ezekre az észlelésekre több nő képes mint férfi. Ennek több oka is lehet. Ilyen hogy a nők jobban ki tudják fejezni az érzelmeiket, kevesebb a gátlás bennük. Valószínűleg ebből fakad az a kifejezés hogy nő megérzés.

Régebben a jövőbe látás az ezotériához volt köthető. MA már egyre több kísérlet folyik hogy létező dolog és ezek a kísérletek nagyon ígéretesek és biztatóak.