Helyünk az asztalnál

Nem is gondolnánk hogy egy asztal mellett milyen fontos a helyünk. Ez vonatkozik a családi ebédnél vagy akár az üzleti dolgainkban is. Azt is fontos tudnunk hogy nem minden hogy az asztalnál mennyi helyet foglalunk el. Abban az esetben ha nagyobb területet foglalunk el akkor több jogot jelent. Éppen ezért nem mindegy hogy hová ülünk. Hol helyezkedünk el azzal szemben akivel éppen beszélünk. Van olyan eset amikor mi vagyunk azok akik egy asztalnál mi ülünk le először. Ez esetben szerencsések érezhetjük magunkat. Ha netán nem mi lennénk az elsők akkor sem kell elkeseredni mert nem azt jelenti hogy bármiben vesztesek lehetünk.

Vannak olyan párok akik minden esetben szeretnek szorosan egymás mellett ülni de pl egy szórakozó helyen egymással szemben ülnek. Ennek az az oka hogy így nem zavarják meg a kommunikációt köztük.

Akkor ha egy üzleti megbeszélést tartunk akkor inkább előnyös egymással szemben ülni mint egymás mellett. Bár vannak helyek ahol megmondják hogy kinek hol kell ülni. Ez a főnök vezetési szokásáról is árulkodik. Tehát nagyon fontos hol helyezkedünk el az asztalnál.