Föld

Általános információk: Bolygója: Szaturnusz. Iránya: Középpont. Színe: sárga. Átalakulás, szervei az emésztőrendszer, gyomor, száj, lép.

A Föld az alap a mindennapi életünkben. A befolyást, termékenységet szimbolizálja. A Teremtő erő, amiből mindenki táplálkozhat, mindenkinek helyet nyújt a létezéshez.

A Föld elemet magát és hatásait is elsősorban intuitív módon érzékelhetjük kemény, szilárd, összefüggő, biztonságos. Talaj a lábunk alatt, akkor nyújtja a legnagyobb biztonságot, ha harmóniában van az összes többi elemmel. Termékeny ha a tűz elég fát égetett el gazdag ha megfelelő mennyiségű. Fém található benne és persze a Vízről se feledkezzünk meg.

A Föld típusú emberek két lábbal állnak a talajon, megbízhatóak kiszámíthatóak, gyakorlatiasak. Mikor kiegyensúlyozott bennünk a Föld elem , stabilnak, megalapozottnak, magabiztosnak érezzük magunkat. Nem vagyunk túl kemények de túl légiesek sem. Nem veszítjük könnyen el az egyensúlyunkat, nem veszítjük el a kapcsolatot azzal ami fontos. Amikor megismerünk valamit a megszerzett tudás sokáig megmarad. Önmagunkba vetett hitünk sziklaszilárd alapokon áll. Elhatározásunkat a különféle benyomások nem tudják könnyen elsöpörni és az erőkifejtésünk is állandó. Megfelelő Föld elem súllyal az ember bízható, és megáll a saját lábán. ha túl sok a föld elem fáradtak, tompák, lusták és komorak vagyunk. Beleragadunk egy helyzetben és sehogy sem látjuk a kiutat, mintha nem csupán mi hanem a helyzet maga lenne mozgásra képtelen. Ha túl sok a Föld egy szituációban gondolkodásunk nehézkes prózai és hiányzik belőle a kreativitás. A sok Föld depressziót, megrekedést vagy beletörődő magatartást eredményez hivatásunkban, kapcsolatainkban vagy spirituális fejlődésünkben. Ha túl kevés bennünk ez az elem mindenféle kötődés nélkül létezünk. Csapongó elszálltak vagy izgatottak vagyunk. Képtelenek vagyunk befejezni amit elkezdtünk talaj nélküliek és elégedetlenek vagyunk. Nem találjuk a helyünket sehol mindig azt keressük hol vagyunk igazán otthon és hol vagyunk biztonságban. A Föld hiányos emberek képtelenek például családot alapítani.