Fém

Általános információk: Bolygója: Vénusz, Iránya: nyugat. Színe: fehér, ezüst. hozzá tartozó szerv a tüdő, légzőszerv, bőr, orr, szőrzet.

A legmarkánsabb az öt elem közül, éles, kemény harcias befelé forduló energia. Az őszt szimbolizálja a pihenés, az elmúlás kezdeti időszaka. Színe a fehér, szürke, ezüst, és az elem megkettőződéséből születő aranyszín. A Fém elemű ember szilárd jellemű ezért néha talán nehezen megközelíthetőnek is tűnhet. Mégis természeténél fogva vonó, csillogó energiákkal rendelkezik, s tudatosan használja is. Érdeklődéssel figyeli az anyagi világ szépségeit szívesen kihozza magából is a szépséget, jóságot, erkölcsösséget. Kiváló kommunikációs készséggel rendelkezik , vidám szépérzéke fejlett nem ritka hogy antik dolgokat gyűjt. A pozitív beállítottságú Fém elem, hozzásegít minket ahhoz hogy üzleti sikereket érjünk el. A Fém elemben benne van a a vesenyszellem és mások leigázása. Ha túl sok Fém uralkodik el bennünk előtörhet a Fém elem tisztító természete a hideg, rideg és makacsul kemények leszünk nem leszünk képesek hajlékonynak bizonyulni alkalmazkodni egy témához, helyzethez, következményekkel és áldozatokkal nem törődve törhet felszínre a negatív harciasság. A Fém elem könnyen átbillenhet az érzések és indíttatások másik oldalára.

A fém elemű embernek épp ezért okozhat lelki konfliktust saját magában fel-felbukkanó kíméletlenség önérvényesítés. Akik megfelelően igyekeznek ezeket egyensúlyban tzartani azokkal gyakran találkozhatunk például szociális, ügyvédi, alapítványi, vagy egyéb társadalmi segítő pozícióba. A Fém elem adja a Föld számára az értéket hozzájárul minden elem tartalommal való feltöltéshez.