Ezotéria II.

Úgy tartják hogy a világegyetem örök és isteni. Olyan isteni energia vagy erő mely teljesen személytelen. Van hogy teljes idegen nyelven esetleg távol-keleti nyelven jelölnek. ( csi, prána ).

Mindent Létezőt ami a világon van egy koncentrált isteni energia kiáramlásnak tekintenek. Minden egy lényben ez az energia fejlődik. Ezen lények az istenek, angyalok, egyéb szellemi lények. Úgy is tartják hogy ez az energia a világegyetem minden egyes lényét összeköt. Mi emberek is ennek az energiának a részei vagyunk. Az ember boldogsága ezen energiák összhangján múlik. Minden embert szellemi lények vesznek körülés segítik. Ilyen lények az angyalok, manók, tündérek, és más lények. De minden egyes ember ennek ellenére a saját maga felelős magáért és a jólétéért. Vagy azért is ha bármilyen szenvedés éri, esetleg megbetegszik, vagy teljesen egészségesen él. Azt minden egyes embernek tudni kell hogy a rossz gondolatok betegségekhez és akár szerencsétlenséghez is vezethetnek. Ha valaki csak pozitívan gondolkodik akkor szerencsés és sikeres lesz.

Egy ember nemcsak egyszer születik le erre a világra. Számtalanszor reinkarnálódik és újra és újra leszületik vagyis visszatér. Minden egyes visszatérés során fejleszti és tökéletesíti önmagát.

A vallásokat tekintve minden egyes vallás lényegében ugyanaz. De ezt mindig az ember maga választja ki mely vallást szeretné gyakorolni. A vallások bizonyos esetekben formálhatják változtathatják az embert.