Elementálok

Az “elementálok” olyan lények vagy entitások, amelyek hagyományosan az alapvető elemekkel (tűz, víz, levegő és föld) vannak összekapcsolva. Ez a koncepció az ősi mitológiákban és hiedelmekben gyökerezik, és különböző kultúrákban és vallásokban más és más formában jelenik meg.

Az elementálok általában az alábbiak szerint vannak megkülönböztetve:

  1. Tűz elemálok: Ezek a lények a tűz eleméhez kapcsolódnak. Gyakran szellemek, tündérek vagy entitások formájában képzelik el őket, és azt hitték róluk, hogy képesek befolyásolni a tüzet vagy az éghető anyagokat.
  2. Víz elemálok: A víz elemálok a víz és a vízzel kapcsolatos jelenségek irányításával vannak összekapcsolva. Szintén sok kultúrában megjelennek, és gyakran hiedelem volt róluk, hogy ők a források őrei vagy a vízbefúlások okozói.
  3. Levegő elemálok: Az elemálok között a levegő eleméhez kapcsolódó lények is megtalálhatók. Az ilyen entitások hagyományosan a szelek és a légmozgás irányításához köthetők.
  4. Föld elemálok: Ezek az elemálok a természet és a földhöz kapcsolódóak. Hozzájuk tartozó lényeknek tartották például a törpéket vagy földi szellemeket.