Az érzékelés

Amikor a szellemvilágból érkeznek jelek azt értelmezni kell. Az értelmezést olyan fokra kell tökéletesíteni, hogy a lehető legtökéletesebben lássunk a belső látásunkkal vagy halljunk a belső hallásunkkal. A körülöttünk lévő környezet tele van rengeteg zavaró tényezővel. Ahhoz hogy tökéletesen lássuk illetve halljunk nagyon sok türelemre és még több gyakorlásra van szükségünk. Mindez akkor sikerül ha kibővítjük érzékelőképességünk használatát.

A legtöbb ember már a megszületésük pillanatában tudja használni az érzékszerveit. Minden egyes érzékszervnek megtalálható az asztrális érzékszervpárja.

Az tudnunk kell hogy mi szellemlények vagyunk. Amikor megszületünk vagyis testet öltünk egy folyamaton megyünk keresztül. Ennek lényege hogy a lélek egy mentális illetve asztrális anyagból egy erőteret teremt maga köré. Ezért van az hogy a szellemi , fizikális és spirituális energiák egyidejű egyesüléséből állunk. Ezen energiák megkötésére szolgálnak az érzékszerveink.

Látás

A leggyakrabban a szemünket használjuk. Ha valamire gondolunk annak a képe megjelenik az agyban. Emlékeink tele vannak a múltból származó vizuális képekkel illetve szimbólumokkal.

A látóközpont a legaktívabb így ez a szellemi központ működik a legaktívabb. A szokásosnál egy kicsivel kell többet foglalkozni ezzel a központtal, hogy felélesszük a szellemi látásunkat.

Egy tisztánlátó a lelki szemei előtt képeket és egyéb látomásokat lát. A lelki szem alatt a harmadik szem csakrát értjük. A harmadik szem csakra a homlokon a két szemünk közepén találjuk. Amikor szellemi lényeket látunk azt ezzel a harmadik szemünkkel látjuk. A legtöbb tisztánlátó ezt a belső látását használja. A tisztánlátás egyik használatának módja a telepátia.

Mi is a telepátia? Egy olyan spirituális képesség amikor látótávolságon kívüli tárgyat vagy bizonyos jelenetet látunk.

Hallás

A hallás is egy olyan érzékelés amit mindig használunk. A tiszánhallás ép olyan mint a tisztánlátás csak ebben az esetben a szellemi fülünket használjuk. Olyan dolgokat hallunk ilyenkor amelyek nem fizikailag elérhető távolságban vannak. A tisztánhallás alapja hogy ha elménket jobban kihasználva a megszokottnál többet hallunk. Ennek kulcseleme a koncentráció. Ezt nagyon sok gyakorlással érhetjük el. Amikor a gyakorlás során elérünk, hogy az asztrális hallásunk fogékonnyá válik hogy meghalljuk a szellemvilág legmagasabb rezgéseit. Egy tisztánhalló képes a normális hangfrekvencián is túl hallani. Hallhat neveket, zenét, egyéb hangokat.