Ajándékok szimbolikája

Nagyon sok mindenen múlik hogy mikor kinek mit is ajándékozunk. Az ajándék is egy szimbólum, olyan dolog ami a megajándékozottnak üzen. Az ajándék mindenkinek mást és mást üzen. Azt ne felejtsük el hogy az ajándékozás egy bizonyos szeretet nyelv aminek üzenete és szimbolikája van. Azzal amivel ajándékozunk azzal megmutatjuk a szándékunkat is.

Plüssök: Ezekkel az ajándékokkal mindig az érzelmeinket mutatjuk ki. Mindig a szeretett és az ölelés szimbolikája. A felnőtt emberek ritkábban kapnak plüssöt ajándékba. A gyerekek annál inkább. De ezzel is nagyon vigyázni kell. Ha valaki nem annyira szereti az ölelést az valószínűleg rossz néven veszi az ilyen ajándékokat. Mindig tudjuk meg hogy a megajándékozott éppen mire is vágyik.

Kulcstartó: A kulcstartónak is van üzenete. Mindig a hosszabb távú terveket mutatja. Ha azt érezzük hogy valakivel nagyon hosszú távú terveink vannak nyugodtan megajándékozhatjuk egy nagyon szép kulcstartóval. Munkatársunknak is ajándékozhatunk ilyen ajándékot mert azzal azt üzenjük neki hogy szükségünk van rá és hogy a munkahelyen jelentős szerepe van.