A Wicca alapelvei és koncepciói

Mágia és boszorkányság – A vallás

Van egy régi mondás, hogy ha tíz Wiccant kérdezel a vallásodtól, legalább tizenöt különböző választ kapsz. Ez nem messze az igazságtól, hiszen a mai Wicca-t gyakorló több százezer amerikai (és a tényleges számok nem tisztázottak), ott több ezer különböző Wiccan csoport létezik. Nincs Wicca fölött uralkodó testület, és nincs olyan “Biblia”, amely egyetemes iránymutatást tartalmaz.

Bár a hagyományok tradícióktól a másikig változnak, valójában néhány eszmény és hiedelem létezik majdnem minden modern Wiccan csoport számára.

Ne feledje, hogy ez a cikk elsősorban a Wiccan hagyományokra összpontosít, nem pedig a Wiccan pogány hitrendszerek elveire. Nem minden pogány Wiccans , és nem minden pogány hagyománynak van ugyanaz a sorrendje , mint a modern Wicca alapvető hite.

Wicca eredete

A Wicca vallását Gerald Gardner az 1950-es években mutatta be. Gardner hagyománya esküdt, kezdeményező és titkos volt. Néhány év elteltével azonban kezdett kialakulni a kavargó csoportok, és új hagyományokat alakítottak ki. Manapság sok Wiccan csoport alapja a Gardner által meghatározott elveknek. A Wicca nem egy ősi vallás, de Gardner néhány régi ezoterikus tudást épített be eredeti hagyományába, beleértve a keleti miszticizmust, a Kabballahot és a brit legenda.

Ki egy Wiccan, és hogyan találod meg őket?

A Wiccans az élet minden területén jön. Orvosok és ápolók, tanárok és foci mamák, írók és tűzoltók, pincérnők és számítógépes programozók. Más szóval bárki lehet Wiccan, és az emberek sok okból Wiccanokké válnak . Valójában egy közelmúltbeli tanulmány becslése szerint közel félmillió Wiccans az Egyesült Államokban ma – és őszintén szólva, ez a szám pontatlanul alacsony.

Ami azt illeti, hol találják meg őket, ez talán egy kicsit ásni fog – olyan titokzatos vallásként, amely nem folytatja a munkát, vagy nem veszi fel aktívan, néha nehéz találni egy csoportot az Ön területén. Soha ne félj, de – a wiccok odakint vannak, és ha elég kérdezni akarsz, akkor végül beleütköznek.

Az isteni hívás

Wicca elismeri az Isteni polaritását, ami azt jelenti, hogy mind a férfiak, mind a nők isteni tiszteletét gyakran tiszteletben tartják. Egy Wiccan egyszerűen egy nem-specifikus istenre és istennőre becsülheti magát , vagy dönthetnek úgy, hogy imádják hagyományaik bizonyos istenségeit, függetlenül attól, hogy Isis és Osiris , Cerridwen és Herne , vagy Apolló és Athena . A Gardnerian Wicca- ban az istenek valódi nevét csak a d tagok kezdeményezésére tárják fel, és titokban tartják a hagyományon kívüli bárkinek.

Kezdeményezés és fokrendszerek

A legtöbb Wiccan köntösben létezik valamiféle beavatás és fokozatrendszer. Az indítás egy szimbolikus újjászületés, amelyben az iniciátor saját hagyományaik istenét szenteli. Jellemző, hogy csak egy személy, aki elnyerte a harmadik fokozatú tréner rangját, főpapként vagy főpapságként járhat el. Tanulmányra van szükség, mielőtt az egyén eljuthat a következő szintre, és gyakran ez a hagyományos ” év és nap ” időszak.

Valaki, aki nem tagja egy coven vagy formális csoportnak, eldöntheti, hogy saját önfeláldozó szertartást követ el, hogy elkötelezze magát az útjuk isteneire.

wicca~: Boszorkányok.Zodiákus jegyek-Csakrák-Halloween ünnepe

A mágia megtörténik

A mágia és a varázslat meggyőződése és használata szinte univerzális a Wicca-n belül. Ez azért van, mert a legtöbb Wiccan esetében egyáltalán nincs természetfölötti mágia – a természetes energia hasznosítása és átirányítása a változás megváltoztatására a körülöttünk lévő világban. A Wicca-ban a mágia egyszerűen egy másik készlet vagy eszköz. A legtöbb Wiccans a specifikus eszközöket használja a varázslatozáshoz, mint például egy athét, pálcát, gyógynövényeket, kristályokat és gyertyákat . A mágikus műveletek gyakran szent körön belül zajlanak. A mágia használata nem korlátozódik csupán a papságra – bárki gyakorlást végezhet és varázsolhat egy kis gyakorlattal.

Néhány mágikus hagyományban vannak iránymutatások arról, hogy hogyan és miért kell mágia végrehajtani.

Például, néhány Wiccz betartja a háromszoros visszatérés törvényét, vagy a Három szabályt , és mások követhetik a Wiccan Rede-t . Ez azonban nem feltétlenül univerzális, ezért ha nem vagy olyan csoport részese, amely ezeket az irányelveket írja elő, akkor dönthet úgy, hogy nem követi őket.

A mágia beilleszthető a rituáléba, vagy önálló készségként használható.

A Szellemvilág ott van

Mivel a Wicca legtöbb ágában jellemző valamiféle utóélet fogalma, általános hajlandóság van elfogadni a szellemi világgal való kölcsönhatást. A Wiccans között nem ritka az üldözés és az ismeretlen kapcsolat, bár nem minden Wiccan aktívan keresi a halottal való kommunikációt. A prédikáció, mint a tarot , a rúnák és az asztrológia is gyakran használatos. Függetlenül attól, hogy tartasz egy szenátort vagy hülye vacsorát, vagy egyszerűen megpróbálod azonosítani és megtalálni a szellemvezetődet , általánosan elfogadott a pogány közösségben, hogy a halottak és más entitások ott vannak, és különböző kommunikációs módszerekkel érhetők el.

Milyen Wicca nem

A Wicca nem öleli fel a bűnt, a mennyet vagy a pokol fogalmát, a szex vagy meztelenség gonoszságát, a vallomás, a sátánizmus , az állati áldozatot vagy a nők alacsonyabb szintjét. A Wicca nem egy divatkiállítás, és nem kell egy bizonyos módon öltözni, hogy “igazi Wiccan” legyen.

A Wicca alapvető meggyőződései

Bár nem kizárólagosan minden egyes hagyományra, az alábbiak a Wiccan rendszerek legtöbb alapelvei.

A legtöbb wicciak úgy vélik, hogy az Isteni jelen van a természetben, és így a természetnek tiszteletben kell tartania és tiszteletben kell tartania.

Minden, ami az állatoktól, növényektől a fákig és a sziklákig van, a szent elemei. Meg fogja találni, hogy sok gyakorló Wiccan szenvedélyes a környezetről. Ráadásul az isteni polaritás – férfiak és nők is. A Wicca legtöbb útjában mind az isten, mind az istennő tiszteletére kerül sor. Az Isteni jelen van mindannyiunkban. Mindannyian szent lények vagyunk, és az istenekkel való kölcsönhatás nem korlátozódik csupán a papságra vagy az egyének kiválasztott csoportjára.

Számos Wiccans számára a karma és a túlvilág eszméje érvényes, bár a Karma Neochicai nézete nagyon más, mint a hagyományos keleti nézet. Amit ebben az életben csinálunk, a következőben ismét ránk nézünk. A kozmikus megtérülési rendszer ezen elgondolásának része a háromszoros visszatérés törvényében visszhangzik.

Őseinket tisztelettel kell beszélni. Mivel nem tekintik túlzásba a szellemi világgal való kapcsolattartást, sok Wiccan úgy érzi, hogy őseik mindenkor figyelnek rájuk.

Az ünnepek a föld fordulóján és az évszak ciklusán alapulnak. A Wicca-ban nyolc nagy szombat vagy hatalmi nap ünneplésre kerül, valamint a havi Esbats .

Mindenki felelős a saját cselekvéséért. A személyes felelősség a kulcs. Akár mágikus vagy hétköznapi, az embernek hajlandónak kell lennie elfogadni magatartásukból – vagy jó vagy rosszat -.

Harm sem , vagy valami ilyesmi. Habár néhány más értelmezést találunk arról, hogy mi is valójában ártalmas, a legtöbb Wiccans azt a koncepciót követi, hogy semmilyen kárt nem szándékosan kell tenni egy másik személy számára.

Tiszteljétek mások hiedelmét. Nincs Wicca Recruiting Club , és a wicciak nem olyanok, hogy prédikáljanak rátok, átalakítsák, vagy meggondolják. A Wiccan csoportok felismerik, hogy minden egyes embernek meg kell találnia spirituális útját saját, kényszer nélkül. Miközben a Wiccan tiszteletben tarthatja a különböző isteneket, mint te, mindig tiszteletben tartják azt a jogot, hogy eltérő módon hiszek.